Az oldalról

A blog két magyar "videós" munkásságát követi. Főleg PC-s játékokkal, filmekkel, zenével foglalkozunk. Kritikák, bemutatók, végigjátszások, véleménykifejtések minden mennyiségben.

Címkék

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Rovatok

Az ördög benned lakozik - Véleménykifejtés

2012.03.29. 23:18 | thejoliejooker | Szólj hozzá!

Connect the cuts, connect the cuts...
 
Rémlik? A Devil inside nemrég kijött az itthoni mozikban is és mivel a testvéremmel legalább 4 hónapja vártuk, megnéztük ma este.
Nos mit lehetne mondani, bemelegítésnek annyit, hogy szerintem jóra sikeredett, a saját kategóriájában. Ezt úgy értem, hogy már tényleg kezdenek unalmassá válni a kézikamerás és paranormális jelenségekben gazdag filmek.. És nehéz kimondani, de ez is egy a sok közül, azonban valahogy megfogott engem. Előre szólok annak, aki meg szeretné nézni, hogy ez a film már elérte azt a szintet, amikor nagyjából tényleg csak a hangoktól és a gyors jelenetektől ijedünk meg, ergo értelmes történetet ne is várjunk tőle, ergo2 annak ajánlom aki szeretne néhányat ugrálni :) (Mi nem tettük whahaha)
Szóval, a film elején ugye ahogy az előzetesből kiderült kapunk egy sablonos sztorit. Telefon csörög, felveszik, rekedtes kissé akadozó és ijesztő hang bejelenti, hogy gyilkolt. Ez tiszta Ördögűző, csak nem a gyóntatószékben.. de ugyanúgy egy középkorú női hang, had örüljünk :)
Mivel nem akarok poénokat lelőni, csak megpróbálom röviden leírni mi is történt.
A következő kép a tett helyszínén fogad minket egy TV-s kamerájából.. és ne aggódjatok itt is érnek meglepetések de pszt.
Hogymáshogy folytatódhatna, megismerjük a nő lányát, aki ki akarja deríteni, hogy mi is történt valójában az anyjával, ezért elutazik Rómába, ahol a nő éppen, hát, üdül.
Mondtam, fantáziadús történetet ne várjunk, csak is sablonokat.
Szóval elmegy Rómába (szép belátást kapunk a belvárosba ollé) meg keres egy ördögűzésről "tanító" papot.
Ugye hogy a Rítus jut mindenkinek az eszébe.
Az persze nem akarja fogadni, azonban két tanítványa szívesen együttműködik vele és tulajdonképpen ők viszik bele az izgalmakba a lányt.
Innentől folyik a cselekmény rendesen, sok unalmas jelenetet ezután nem kapunk.
A vége meg egyszerűen úgy szomorított el mint az Underworld 4-é. Ülsz, nézed, ülsz nézed, ülsz nézed, ülsz nézed de már nem is megy.
Többet nem szeretnék mondani róla, mert félek, átmennék a spoiler oldalra.

Összegezve
Tetszett, attól függetlenül, hogy az egész filmben csak egy állattól ijedtem meg, ami után emeltem kalapom, mert tényleg a legváratlanabb pillanatban kaptuk a.. mondanám, hogy a képünkbe, de inkább a fülünkbe. Szóval, hiába sablonos, lejáratott, több ízben is kibelezett filmfajta, mégis tetszetős. Miért? Mert látványos, tele van izgalmakkal ráadásul eltér az előző ilyenféle filmekben való ijesztésektől. 
Nem hibáztatom ezért, mert tényleg, a Paranormal sorozat mutatja be igazán, hogyan romlik a kézikamerás mánia.
Paranormal 1
Utolsó 10 perc izgalmas, 1 órán át semmi, de mégis hátborzongató (+)
Paranormal 2
Több kamera állás, több szereplő, több, hatásos ijesztgetés, történet romlik (+ - )
Paranormal 3
Ismét kevés kamera, de jóval több izgalom, hangeffekt, mindeneffekt, ijesztgetés teljesen szétcseszett sztori. (+ - -)

És jön a 4 hajaj.
Kicsit hosszú lett, de tényleg, ennyit érdemelt. Megéri megnézni.

Ui: A felirat rohadtul nem látszódott. (KI AZ ISTEN TALÁLTA KI, HOGY LEGYEN SÁRGA EGY ROHADT FELIRAT?!)
Fehér szobákban hagyatkozhattok az angoltudásotokra.

És végül a trailer:




 

A bejegyzés trackback címe:

https://omajooke.blog.hu/api/trackback/id/tr244349125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása