Az oldalról

A blog két magyar "videós" munkásságát követi. Főleg PC-s játékokkal, filmekkel, zenével foglalkozunk. Kritikák, bemutatók, végigjátszások, véleménykifejtések minden mennyiségben.

Címkék

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Rovatok

The Avengers

2012.05.01. 21:05 | thejoliejooker | Szólj hozzá!

                                     

A mai nap elmentünk megnézni a barátnőmmel a nemrég kijött Bosszúállókat. Személy szerint izgatottan ültem le a vászon elé, mert kritikákat olvasva, előzeteseket nézve igen jóra sikeredett filmre számítottam. Szerencsére nem csalódtam. Ugye a film a Marvel hősök összefogásáról szól, a gonosz ellen (a gonosz, Thor testvére, Loki), és meg kell hagyni, ez rendkívül jól lett megoldva, hiszen teljesen természetesen viselkedtek egymással a szereplők. Attól eltekintve, hogy a hősök közül nem sokat ismerek (ilyen Amerika kapitány, Fekete özvegy, Thort is csak történetből ismerem)érthető volt az egész, nem volt szükség a többéves Marvel történetek megismerésére. Másik számomra kedves dolog az az volt, hogy Jeremy Renner is kapott szerepet aki szerencsémre egyre többször látom a vásznon, játszott már a 28 héttel későbben, A bombák földjénben, A tolvajok városában.

A filmet Joss Whedon rendezte, nagy filmjei vagy egyáltalán filmjei a Serenityn és a ToyStoryn kívül nincsenek, de ezzel rendezte a számlát az biztos.


Nem akarom elmesélni a történetet, két okból, egyrészt kihagyhatatlan film, másrészt meg több mint 2 órányi adagot nem nagyon tudnék szűkszavúan elemezni. De ömlengeni sem akarok, pedig muszáj lesz, mert akármi kijöhet, nekem ez 2012 legjobb filmje. Mind a szereplők, mind a történet, mind a látvány és a hangok terén abszolút győztes.


Összefoglalva, a film elején egyesével kapunk egy kis rálátást a hősökre és azoknak összegyűjtésére + egy pótolhatatlan anyag ellopására amiből a bonyodalom is származik. Thor testvérének, Lokinak az egyik hős bekebelezésével sikerül megszerezni egy kapunak a darabját, melyet felhasználva Asgardi seregét áthozza a Földre, természetesen New Yorkban. (Ez az egyetlen kivetnivalóm, tiszta Transformers alaptörténet.) Persze a nagyképű hősök között van egy kis összemarakodás.. de többet tényleg nem árulok el :)

A filmet természetesen mindenkinek ajánlom. Aki szereti valamelyiket a marvelek közül, az biztos megnézi, de aki vágyik egy kis humorra, óriási látványra annak muszáj leülnie elé, én 3D-ben filmet még ennyire nem élveztem.



 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://omajooke.blog.hu/api/trackback/id/tr984483003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása